Gevelbekleding bepaalt in hoge mate de uitstraling van een gebouw. Of het nu gaat om een bedrijfspand of een woonhuis: de gevel moet goed onderhouden en bovenal duurzaam zijn. Ook de dakgoten en boeiboorden moeten strak en afgewerkt zijn.

PRL Bouw bv. levert en monteert gevelproducten van diverse materialen. De meeste producten kunnen we snel leveren én monteren. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Trespa als gevelbekleding

Trespa® Meteon® is een vlakke plaat van op hout gebaseerde vezels, geïmpregneerd met thermohardende harsen en een oppervlaktelaag aan 1 of 2 zijden met decoratieve kleuren die onder hoge druk en temperatuur samengeperst worden. Trespa heeft haar eigen gepatenteerde EBC-technologie waarmee de weers- en lichtbeschermende eigenschappen verbeterd worden en Trespa® Meteon® hiermee de meest duurzame HPL-plaat voor de gevel is.

Voordelen van Trespa® Meteon®:

 • Talloze kleuren
 • Kleurstabiel en weerbestendig
 • 10 jaar garantie
 • Stootvast en eenvoudig te reinigen
 • Makkelijk te bewerken en te monteren
 • Nabehandeling/ randafwerking overbodig
 • Bewezen product met hoge kwaliteit
 • Geschikt voor duurzaam bouwen

Rockpanel als gevelbekleding

ROCKPANEL® plaatmateriaal word gemaakt van het gesteente basalt. Het wordt meestal in geventileerde constructies, toegepast voor de afwerking van gevels en detailleringen rondom het dak. Het robuuste, maar flexibele plaatmateriaal sluit perfect aan bij hedendaagse trends als organische vormen en duurzaamheid met een sterke nadruk op lage kosten en een korte installatietijd.

Steni als gevelbekleding

STENI glasvezelversterkte composiet gevelplaten zijn extreem duurzaam en bieden de beste functionele garantie die er momenteel op de markt te vinden is. Door hun unieke kwaliteiten garanderen STENI gevelplaten een functionele garantie van 25 jaar en een verwachte levensduur van 60 jaar. STENI is leverbaar in verschillende materialen en kleuren. PRL Bouw b.v. adviseert u graag over de mogelijkheden.

Plastica als gevelbekleding

Plastica is veelzijdig in plaatmaterialen voor exterieurtoepassingen. Geschikt voor de meest uiteenlopende en veeleisende toepassingen zoals gevelbekleding, borstweringen, boeiboorden, dakkapellen, gootranden, luifels, reclameborden en garagedeuren. Plastica is leverbaar in diverse materiaalsoorten en heeft een ruime keuze in kleuren en decoren.

Eternit als gevelbekleding

Eternit gevelplaten zijn vervaardigd uit vezelcement. Hierdoor is Eternit gevelbekleding bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk, brandveilig en waterbestendig.
PRL Bouw bv. levert en monteert Eternit gevelproducten in diverse kleuren en uitvoeringen. De gevelproducten zijn voorzien van een licht gestructureerde laag, een gladde afwerking, moderne betonlook, een dekkende laag of een anti-graffiti-coating. Elke plaat of strook heeft een eigen karakter en uitstraling waardoor het toepasbaar is voor alle bouwstijlen.

Hout als gevelbekleding

Hout is één van de meest traditionele manieren om uw gevel te bekleden. Wanneer u voor hout als gevelbekleding kiest, is er een scala aan soorten, kleuren en structuren waar u uit kunt kiezen. Veelgebruikte houtsoorten voor gevelbekleding zijn Europees vuren en Western Red Cedar, maar ook andere naaldhoutsoorten en tropisch hardhoutsoorten zijn goed bruikbaar om uw gevel te bekleden.

PRL Bouw bv. levert uitsluitend houtsoorten die voorzien zijn van het FSC keurmerk.

Voordelen van houten gevelbekleding

 • Onbehandeld, vergrijzend hout (voorzien van FSC Keurmerk) is milieuvriendelijk
 • Hout is een relatief goedkope gevelbekleding
 • Niet vergrijzend hout kan in elke gewenste kleur geschilderd worden
 • Natuurlijke, authentieke uitstraling

PRL Bouw bv. is applicateur van Bostik lijmen

Meer informatie over gevelbekleding? Neem contact met ons op!